Вокалистът на “Продиджи” се е самоубил

flintВокалистът на британската група “Продиджи” (Prodigy) Кийт Флинт е починал на 49-годишна възраст.

Музикантът е открит мъртъв в дома си в графство Есекс в югоизточната част на Англия.Основателят и член на британската група Лиъм Хаулет потвърди новината и съобщи, че Флинт се е самоубил.

Изявлението си той направи в Инстаграм акаунта на състава. “Новината съответства на действителността. Не мога да повярвам, че го изричам, но нашият брат Кийт е отнел живота си през уикенда. Шокиран съм и дяволски съкрушен, сърцето ми е разбито. Почивай в мир, твоят брат Лиъм”, написа Хаулет под снимката на Флинт.Кийт Флинт е роден е на 27 март 1969 г. в Брейнтрий, графство Есекс. В училище е пълен отличник, но след това се отказва от учението и се отдава на страстта си към музиката и моторите. От там се запознава и с Лирой Торнхил – негов приятел, а по-късно и колега в групата.
Електронната група Prodigy беше основана през 1990 година. Първата песен на Флинт със състава Prodigy беше Firestarter от 1996 г. След излизането на сингъла той се задържа три седмици в челната позиция на британската класация.

По време на почти 25-годишната си история Prodigy продават над 25 милиона плочи по целия свят и са носители на множество награди, между които две награди “Брит” и пет на MTV. Номинирани са и за две награди “Грами”.