За Рибите с любов…

gab_5005Дойде ред и на последната зодия – Риби. Хората Риби са като утринната роса и ситния дъждец – леко те докосват капките по лицето, мокрят дрехите ти, но не искаш да изкараш чадъра от чантата и да се скриеш под него, не бързаш да се прибереш на сухо… Такива са Рибите – „мокрят“ всичко, до което се докоснат т.е. умеят да въздействат на хората около тях по техния мек, нежен и ненатрапчив начин. Няма да навлязат в личното ви пространство с грубост, а ще изчакат да ги поканите. Усещат всяка ваша емоция и често я приемат за своя, съпреживяват и се разболяват от вашата болест, защото не успяват да разграничат себе си от света, което ги обърква и натъжава. Рибите са събрали в себе си знанието и опита на предходните знаци и това ги прави естествени емпати, а вродената им мъдрост е най-силното им качество. Те осъзнават, че понякога е по-добре да се пуснеш по течението, отколкото да се съпротивляваш…Понякога обаче течението ги завлича надълбоко. И потъват безвъзвратно. Тяхната дарба се превръща в проклятие – потъват в зависимости към хора, алкохол, хазарт, удоволствия и е трудно да бъдат измъкнати.

Често обичат да се оттеглят от света. Ако имате в обкръжението си Риби знаете, че дори и да са общителни имат моменти, в които сякаш изчезват – месеци не ви звънят. Не приемайте лично това тяхно поведение, то не е насочено към вас, а е основна рибешка потребност. Оттеглянето на Рибите в усамотение е като дишането при хората. Жизненоважно е за тях да се потопят във вътрешния си свят, да усетят чувствата, които ги владеят, да изживеят радостите си, болките и бесовете си насаме. Неспособността им да слагат граници между себе си и външния свят ги кара да се усещат загубени в тълпата и намират центъра си единствено като се изолират. Така лекуват душевните си рани. Рибата е като водата в коритото на река – понася насъбралите съчки, отмива хвърлените боклуци, заглажда камъчетата… По същия начин представителите на зодия Риби изчистват себе си от емоционалните токсини.  И се завръщат в света отново усмихнати, ведри и съчувстващи, готови да се жертват за близки и познати.

Рибите са доброжелателни хора, никога няма да отмъщават за нанесеното им зло. Биха простили на всеки, но са доста раними. Понякога реагират като деца, друг път като старци. Индивидуалисти са и дори на външен вид да се съгласят с вас, постъпват така, както те си знаят. Имат силно развита интуиция и по-скоро усещат, отколкото да виждат детайлите в света. Често бъркат любовта със съжалението и попадат на партньори, които имат определени проблеми – емоционални, здравословни, психологически. Рибите имат усещането, че трябва да спасят всеки, изпаднал в беда и често хората злоупотребяват с тях. Често се хващат на всякакви въдици.

Рибите са доста хлъзгави. Не могат да бъдат задържани с грубост и нападки – ще ви дадат шанс за известно време, но после ще изчезнат от живота ви веднъж завинаги и никакви ласкателства и примамки няма да ги върнат отново при вас. За да ги задържите до себе си трябва да ги хвалите по детски, обгрижвате с нежност и подкрепяте емоционално. Бягат от студените хора.

Представителите от зодия Риби имат богато въображение, което го прави превъзходни творци – художници, музиканти, танцьори и актьори. Вроденото им чувство на емпатия ги прави добри психолози, които имат естествената способност да лекуват чуждата душевна болка.

60 % от Нобеловите лауреати са от зодия Риби, което е доказателство, че дори за науката е важен не само аналитичният ум, а и духовното богатство, засиленото въображение и емоционалната интелигентност.

 

Автор: Валентина Радиева-Маренова

За изготвяне на личен хороскоп: vmarenova@gmail.com

Снимка: Габриела Радева Стоянова