ГЕРБ обяви имената в листата си за евроизборите

gerb_evroizbПартия ГЕРБ обяви имената в листата си за изборите за Европейски парламент, които ще се проведат в края на май. В нея влизат и представители на СДС, с които формацията на премиера Бойко Борисов се обедини за вота. Водач на листата ще е еврокомисар Мария Габриел, която има най-много номинации, и два пъти беше отличавана като евродепутат на годината – в категория”Развитие” и “Равенство между половете”.

Следват сегашните евродепутати Андрей Ковачев, Андрей Новаков, Ева Майдел и Асим Адемов. На шестото, избираемо място, е бившият посланик в Македония Александър Йорданов от СДС. След него се нарежда бившият министър Лиляна Павлова, следвана от друг настоящ депутат в ЕП – Емил Радев. 17-ти, последен в листата, е главният секретар на СДС Илия Лазаров.

Именно 8 от общо 17 български евродепутати, които ще бъдат избрани, е целта на управляващите, обявена още вчера от председателя на предизборния щаб Цветан Цветанов, който подаде оставка като депутат заради скандала с евтините апартаменти.”26 май е важна ключова дата, но на 27, когато се събудим, трябва да знаем дали не сме направили грешка. Нека на 26-и всеки гражданин да оцени това, което беше направено от политици, народни представители в периода на прехода. Това е пътят към НАТО и ЕС”, коментира днес Цветанов, като подчерта, че ГЕРБ е партия, която дава решения. “ГЕРБ, като най-голяма политическа сила, загърби егото си и с ЕНП проведохме един прагматичен диалог със СДС. Предложенията за кандидати на СДС дават възможност за просперитет. Днес повече от всякога се нуждаем от обединение”, отбеляза той, като коментира, че ГЕРБ е силна политическа сила, защото тя има необходимите структури на управление – Жени ГЕРБ, предприемачи ГЕРБ и млади фигури, цитира го “Фокус”.