Подават се заявки за участие във фестивала „Хоро край поморийския бряг”

horo8От 14 до 16 юни 2019 г. в Поморие за десети пореден път ще се проведе фестивалът на клубовете по народни танци „Хоро край поморийския бряг”. Събитието се организира от Община Поморие, СНЦ Танцов клуб „Чайка”, с основна цел да бъдат представени красотата, богатството и уникалността на българския фолклор. В приятелска атмосфера с много настроение, клубовете участници ще могат да представят своите любими народни танци, да научат нови такива и да покажат какво ги прави така оригинални и неповторими. Фестивалът няма състезателен характер. Клубовете ще играят едновременно хора́ от 5 области: Бучимиш (Тракийска област), Опас (Добруджанска област), Пайдушко хоро (Северняшка област), Копче (Шопска област) и Четворката (Пиринска област).

Специален участник тази година ще бъде Групата за интерпретация на традиционен фолклор – с.Садина. Някои от хората, които групата ще представи, ще бъдат разучени в рамките на семинара, ръководен от проф. Николай Цветков и доц. Георги Гаров, на 16.06.2019 г. от 11:00 ч. На юбилейното издание на фестивала ще бъдат представени два концерта – на 13.06.2019 г. /четвъртък/ в Летен театър – Бургас и на 15.06.2019 г. /събота/ в НЧ „Просвета 1888“- Поморие. В концертите ще вземат участие Студентски фолклорен ансамбъл при ЮЗУ „Неофит Рилски’, гр. Благоевград, Фолклорен танцов ансамбъл ‘На мегдана“, гр. София и Танцов клуб „Чайка Бургас-Поморие“.

Вече започнаха записванията за фестивала„Хоро край поморийския бряг”. Таксата за участие е 8 лв. за всеки участник във фестивала. Цялата сума за всеки клуб се превежда със заявката за участие по банков път, като в платежното нареждане се посочва името на клуба, който внася таксата. Ръководителите на съставите не заплащат такса участие. При неявяване на групата сумата не се възстановява.

За участието си всеки клуб ще получи грамота и клубен подарък. Всеки участник ще получи фестивален сувенир и минерална вода. Фестивалът се заснема от професионален видеооператор и ще бъде предоставен в определен период за сваляне от линк.

Краен срок за подаване на заявки за участие: 20.05.2019 г.

Всички желаещи трябва да подадат заявка по приложен образец, кратка анотация на клуба и да ги изпратят на e-mail: ilelile@abv.bg , veliana_dacheva@abv.bg

Банкова сметка

ПИБ-Бургас

IBAN: BG21 FINV 9150 1203 8596 67

BIC CODE: FINVBGSF

СНЦ Танцов клуб „Чайка”- Бургас- Поморие

Телефон за връзка +359 898 658739 – Лиляна Христова