Вие сте тук: Начало » Toп новини » Нов разширен прием на заявления за обучения с ваучери на заети лица

  Нов разширен прием на заявления за обучения с ваучери на заети лица

  buroОт  01.04.2019 г. Агенцията по заетостта стартира нов разширен прием на заявления по проект „Ваучери за заети лица”, съфинансиран от Европейския социален фонд на Европейския съюз чрез Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” 2014-2020. Операцията ще предостави възможност на заетите лица да получат нови или да разширят знанията и уменията си чрез придобиване на професионална квалификация и ключови компетентности в съответствие с актуалните нужди на бизнеса.

  По време на новия прием право да подават заявления имат заети лица на трудов договор в предприятия извън държавната администрация, които са:

  – с придобита средна или по-ниска степен на образование (без ограничение във възрастта);

  – над 54 г. (навършили 55 г.) с висше образование.

  Желаещите да участват в проекта ще имат възможност да преминат професионално обучение и/или обучение за придобиване на ключова компетентност с ваучери съгласно ПМС №280/2015 г. Обучението по ключова компетентност може да бъде общуване на чужди езици – КК 2 или дигитална компетентност – КК 4.

  По проекта се променя и предвиденото съфинансиране от страна на обучаемите лица, като при новия прием то ще бъде в размер на 50% от стойността на ваучера. Очаква се инвестирането на собствени средства от страна на заетите лица да повиши мотивацията им за успешно завършване на курса. Безвъзмездното финансиране по проекта ще бъде в размер на 50% от стойността на ваучера.

  И при този прием заетите лица могат да подават своите заявления само в работни дни между 8.30 и 17.00 ч. както по електронен път, така и на хартиен носител, лично във всички бюра по труда в страната.

  Срокът за прием на заявления е от 01.04.2019 г. до изчерпване на предвидения финансов ресурс.

  Подробна информация по проект „Ваучери за заети лица” и образец на Заявление на хартиен носител може да намерите  на официалния сайт на Агенцията по заетостта или да получите в Дирекция „Бюро по труда” гр.Поморие – ул. Солна 15 ет.I , стая №4

  Коментар

  Вашия имейл няма да се публикува.Задължителни полета са отбелязани с * *

  *

  Горе