Столицата осъмна с паметник на Бойко Борисов със светещи очи

5b31420a7faef56924762329113b08c2На 1 април София осъмна с огромен паметник на премиера Бойко Борисов на столичния площад „Гарибалди“. Паметникът е изработен от стъклопластика, на него премиерът е със светещи червени очи.

Статуята е с вградена тонколона, от която звучат популярни реплики на министър-председателя. В едната си ръка Борисов държи ножица, а в другата – три книги, на една от които пише БКП.

Около паметника звучи популярния хит от началото на 90-те години „Батальонът се строява“.

„Идеята е свързана с цялостната идея за монументалната скулптура. Исках да покажа, че събитията, които се случват днес, утре ще бъдат история. Ще бъдат обект на възпяване или критика. Всичко, което правим, е паметник на нашето време“, разказа скулпторът Андрей Врабчев.

С паметника той се опитва да покаже, е трябва да бъдем съзнателни и внимаваме във всичко. „Всичко, което правим, остава като памет. Тъй като аз съм скулптор, а самата професия е свързана с паметта, използвах тези средства“, допълва авторът.

„Това е паметник от бъдещето, защото след време сегашните личности ще бъдат исторически личности и вероятно ще бъдат възпявани. Самият паметник е закачка и с монументалната скулптура в България. Знаете, че напоследък се направиха паметници със светещи очи, говорещи“, допълни още автора на статуята.

Софиянци с изненада разглеждаха паметника на площад „Гарибалди“. Но Арт инсталацията продължи само няколко часа, около 10.00 ч. мистериозно изчезна.