Вие сте тук: Начало » Хороскоп » Новолуние в Овен – време за действие

  Новолуние в Овен – време за действие

  valentinaНа 5 април 2019 г. застъпва Новолунието в Овен. Това е момент, в който от позицията ни на наблюдаващи звездното небе, Луната е под формата на тънък сърп, сочещ наляво. А какво значението на Новолунието и защо напоследък толкова често се говори за него? Защо астролозите (и не само) съветват да направим списък с желания точно на Новолуние? Ето и моите отговори на тези въпроси.

  Всичко във Вселената е в непрестанно движение и промяна и всичко около нас е в постоянен енергиен взаимообмен – природа, климат, животни, хора. Съществуват непрекъснати цикли, от които всички сме зависими – денонощен, сезонен, годишен и т.н. Всички знаем, че на пролет животът ”се събужда“ от зимен сън, растенията покълват, показват „главички“ навън, пробиват си път в твърдата почва. Във въздуха се носи живителната сила на пролетта! Пролетта започва в дните на зодиакалния знак Овен и хората, родени под този знак носят силата и волята, присъщи на Първопроходеца. Онзи, който проправя пътя, прави първата крачка, повежда към новото начало…Новолунието в Овен носи точно тази енергия – на силата, на волята за живот. Да бъдеш, да живееш! Новолунието в Овен е най-мощно от всички през годината. Това е искрата, която пали пламъка, енергията на новото начало. Както всичко живо в  Природата се събужда, така и ние хората усещаме прилив на сили. Ако не само усещаме, а знаем конкретно, че в тези дни енергията е много силна, можем успешно да предприемем смели стъпки в собствения ни живот и ще се радваме на безпроблемно реализирани начинания. Ако използваме потенциалите на планетните влияния и познаваме природните цикли, ние ще знаем кои са подходящите моменти на активни действия и кога са време да поспрем, да притихнем или да забавим темпото. В Природата няма вечна експанзия и натрупване, а има моменти на застой, разпад, на зимен сън. Има време, в което да се спрем и да погледнем навътре в себе си, но сега идва време на ДЕЙСТВИЕ и дни, в които да проявим ВОЛЯ.

  Какво да предприемем по време на НОВОЛУНИЕ В Овен:

  • Започнете нова работа, нов бизнес, дълго обмислян проект.
  • Подходящ момент за подписване на нов договор.
  • Покупка на имот, автомобил, техника.
  • Започнете да спортувате, важното е да сте активни.
  • Намерете си ново лично предизвикателство – ново хоби, курс.
  • Отидете на поход в планината, разходете се в гората. Докоснете се до природата.

  Хармоничните аспекти на Юпитер към Новолунието предполагат залагането на нова цел, нова амбиция и жизнен смисъл. Съберете смелост и предприемете действие, за превърнете мечтите си в реалност. Защото силата на новото начало е тук, всичко живо се събужда за живот. Бъдете смели и решителни, готови да сбъдвате себе си с въодушевление и ентусиазъм. Наблюдавайте природата, най-великия учител и следвайте нейните ритми. Както всичко в нея се разгръща, така сторете и вие, за да ви се случват реалностите с лекота и усещане за щастие. Честито Новолуние!

  Автор: Валентина Радиева-Маренова

  Контакти:

  E-mail: vmarenova@astrohoroskopi.com
  Сайт: https://astrohoroskopi.com

   

  Горе