Синдикатите искат 650 лева минимална работна заплата и 1000 лева стартово за висшист

КНСБ иска 12-15 на сто увеличение на заплатите във всички сфери през следващата година. Минималната работна заплата трябва да удари 650 лева, а началната заплата за висшист – 1000 лева. Това обяви на конференция “Европейският стълб за социални права – стълбът на бъдещето на Европа” президентът на КНСБ Пламен Димитров. “България продължава да бъде най-бедната държава в ЕС и затова трябва ударно да се увеличават възнагражденията”, обяви той.

В ефира на БНТ днес той посочи, че през миналата година ръстът е трябвало да бъде поне двуцифрен. Той обаче е бил едва под 8%, което обуславяло и инфлацията. Целта е тази и следващата година той да бъде 12-15%. “800-850 лв. трябва да е минималната заплата през 2022 г., средната около 2000 лв.”, призова Пламен Димитров.

1 коментар

  1. КНСБ и Подкрепа, като публични дружества ще дадете ли публичност на официален документ подписан от Вас, и Правителството на България през далечната 1999 г.? На всичкото отгоре този документ е подложен на дебат и гласуване в Парламента! Този документ бе публичен до 2009 г., но неизпълнен, а впоследствие скрит, както и Договорите за прословутите Марици!
    650 лв. МРЗ трябваше, и щеше да бъде факт още през 2006 г.!!!
    Г-н Димитров, ако не ме лъже паметта, Вие бяхте заместник по онуй време! Или си отворете устата, или си затворете нещо друго! Защото Народът страда от Вашите действия, а не от некадърната политика на престъпници!