“Не съм подавал оставка като кмет на Созопол”, заяви Панайот Рейзи

reyzi“Не съм подавал оставка като кмет на Созопол”,  заяви изненадващо Панайот Рейзи, след като няколко часа по-рано пресцентърът на партията разпространи официално съобщение, в което ясно се казва, че той се оттегля от поста на градоначалник. Рейзи е подал оставка като председател на общинската структура на ГЕРБ и член на партията, но не и като кмет, уточни и говорителката на Община Созопол Петя Димитрова, цитира Кросс.

В понеделник Спецсъдът отстрани от длъжност Рейзи и главния счетоводител на общината Златка Мусева. Според прокуратурата те са източили около 2 млн. лева от общинския бюджет.

“Подал съм си оставката само като председател на ГЕРБ в Созопол, но не и като кмет. Няма как да подам като кмет на този етап! Подал съм си оставката от партията. По този начин се различавам от партията. Постоянно атакуват всички мои досегашни съпартийци, когато се издънят, че по този начин създаваме черно петно на партията. Затова аз реших да си подам оставката от председател на структурата в Созопол, а за кмет, на този етап, няма за какво да я подавам, защото аз съм преценил, че вина нямам за това, за което в момента съм в досъдебно производство”, коментира пред Радио-Бургас Рейзи.

Кметът на Бургас Димитър Николов потвърди, че кметът е подал оставка като общински лидер и член на ГЕРБ в Созопол, но отказа да коментира новината дали е сдал поста. “Мен ме интересува това, което касае партията”, лаконичен бе зам.-председателят на ГЕРБ.

Оказва се, че Рейзи в действителност не възнамерява, поне към този момент, да остави кметския пост. Той потвърди, че е бил на среща с Бойко Борисов и Димитър Николов, но посочи, че двамата не са му искали оставката като кмет.

”На тоя етап няма за какво да я подавам, защото аз съм преценил, че вина нямам за това, за което в момента съм в досъдебно производство”, коментира още созополският кмет пред Националното радио.

1 коментар

  1. Вие сте обвиняем, в качеството си на длъжностно лице /Кмет/, а не като Председател на партийка на село!
    "По този начин се различавам от партията"!!!
    По малоумно изказване нема!
    Созопол, вземете се в ръце или губите вековен град!