Пресконференция в Поморие за предстоящия пробег от веригата „Рън България“

На 14.04.2019 г. /неделя/ Поморие ще бъде домакин на третото състезание от новия сезон на веригата „Рън България“. Атрактивната надпревара ще предизвика силите на участниците с 5 км бягане по пясък и още 5 км – по черния път на дигата между Поморийското езеро и Черно море. Дни преди официалния старт, на 12.04.2019 г. /петък/ от 11.30 часа, в Зала № 2 на Община Поморие ще се проведе пресконференция по темата с участието на координатора на кампанията Антон Бонов. Всеки желаещ може да присъства на пресконференцията, за да разбере повече за инициативата и за условията на конкретния пробег,съобщават от пресцентъра на Община Поморие.

Състезанието е подходящо както за професионални бегачи и любители, така и за хора, които с дебюта си в „Рън България“ ще поставят началото на физически активния си начин на живот. Освен масов старт за големите атлети (родени преди 2005-а година), мероприятието предвижда и състезание за деца на разстояние 2019 м.

Таксите за участие са посочени в сайта www.runbulgar.com, но за жителите на Поморие участието ще бъде безплатно. Регистрацията и получаването на стартов пакет (фланелка, номер и чип) ще бъде на 13.04.2019 г. /събота/ от 9 до 19.00 часа, на ул. „Професор Стоянов“ 36 в бунгала Мак Поморие. Всеки регистриран ще получи фланелка, а всеки завършил – уникален медал от Run Bulgaria.