Бойко Борисов: Листата на БСП е “шпионин-Държавна сигурност”

boiko_borisov“Нашите опоненти искат да ни вкарват само в компроматна игра. БСП имат само един човек в листата, който може би разбира нещо от европейска работа – г-жа Деница Златева. Оттам нататък е “шпионин-Държавна сигурност, шпионин–Държавна сигурност”. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на представянето политическата платформа на ГЕРБ и СДС за предстоящите европейски избори на 26 май, предаде Нова тв.

“Тези избори стават важни не заради властта, или колко хора ще вкараме в ЕП, а стават важни, защото действително много троянски коне ще влязат в ЕП”, каза още Борисов.

Той коментира и решението на ръководството на БСП Сергей Станишев да не бъде в листата за европейските избори. “Нашите опоненти вече нямат нищо общо с европейските социалисти. Това ще бъде тълкуванието навън. И когато той отива да представя европейски социалисти за висши постове всеки може да каже: “Абе, ти в България не беше сложен в листата, а идваш тук да помагаш”, каза Борисов.

“Бях сигурен, че Иво Христов ще е в листата, защото гледах как се гледат с Нинова онзи ден и как правят КСНС само с цел да се говори нещо по темата”, каза още той по повод на включването в листата на БСП на съветника на президента.

“По всяка една тема показахте компететнтост и няма шанс по нито една тема никой да ви надбори или да излезе по-добре подготвен. Затова съм сигурен, че ще започват и ще свършват с апартаменти и подобни тераси. Ние “шамарите” си ги изядохме. Нашите уроци си ги научихме. Всички са наясно на какво най-много реагират хората и, че това не трябва да го допускаме”, коментира Борисов.