Вие сте тук: Начало » Актуално » Еврокомисията следи развитието на “Апартаментгейт”

  Еврокомисията следи развитието на “Апартаментгейт”

  timermansПървият заместник-председател на Европейската комисия Франс Тимерманс е обсъдил вчера в Брюксел с главния прокурор Сотир Цацаров скандала с апартаментите на властта в България като част от разговор за изпълнението на препоръките на Комисията по Механизма за сътрудничество и проверка.

  От думите на Тимерманс стана ясно, че поне според него наблюдението от Брюксел ще продължи още дълго време, цитира Кросс.

  „Все още има да се свърши много работа. Но българските власти са се заели с нея. Дали виждаме проблеми? Тъкмо обсъждахме въпроса с апартаментите. Значи – да, има проблеми. Но има официални представители, които се разследват. Хора, които са подали оставки от високи длъжности. Разбира се, има основание да следим случая отблизо. Но важното е, че сме в конструктивни дебати с българските власти за прилагането на препоръките на Комисията в рамките на Механизма за сътрудничество и проверка. До какъв резултат ще доведе това – ще видим през следващите месеци и години“, каза заместник-председателят на Европейската комисия Франс Тимерманс.

  Коментар

  Вашия имейл няма да се публикува.Задължителни полета са отбелязани с * *

  *

  Горе