В края на май започва изграждането на обхода на Поморие

%d0%bc%d1%80%d1%80%d0%b12В края на месец май ще стартира изграждането на обхода на Поморие. Това е последният етап от разширението на пътя Бургас – Слънчев бряг с вложени още 20 млн. лв. от националния бюджет,  стана ясно по време на Гражданския диалог „Европа в нашия дом“ на тема регионално развитие, който се проведе в Експозиционен център „Флора“ с участието на зам.-министъра на МРРБ Николай Нанков.

На срещата се разбра за мащабен проект на ВиК-Бургас, който ще се реализира в област Бургас. Стойността му е близо 507 млн. лв., а финансирането е от ОП „Околна среда 2014-2020“. Предвижда се реконструкция на 4 пречиствателни станции за отпадъчни води в агломерациите Бургас, Лозенец, Обзор и Царево и изграждане на 2 нови – за Карнобат и Свети Влас.

Друг важен за Бургаска област проект ще стартира тази година с процедурата за инженеринг – връзката чрез северен обход на Бургас от магистрала „Тракия“ до Слънчев бряг, се разбра по  време на Гражданския диалог. Общинските кметове и представители на различни институции зададоха въпроси, свързани с проекти за различните населени места, възможности за законодателни промени, предложения за следващия програмен период и други.