Вие сте тук: Начало » Актуално » Гергьовден -празник и на град Камено

    Гергьовден -празник и на град Камено

    kokiliГрандиозно магическо шоу на кокили, гергьовденски хендмейд базар, фототур „Аз обичам Камено“, много песни и танци са само част от програмата за празника на града  – 6 май, Гергьовден.

    За трета поредна година град Камено ще събере на 6 май всички смелчаци кулинари от района, които искат да покажат своите умения пред съгражданите си. Фестивалът на домашната гозба се превърна в емблема на празника на града.  Оценителят тази година ще бъде Махмуд Албироми, участник в риалити формата MasterChef. Ексклузивно за празника на Камено ще вземат участие учениците от Професионална гимназия по туризъм “Проф. д-р Асен Златаров“ – Бургас, които покажат видовете обредни хлябове от страната.

    Записванията за Фестивала на домашната гозба все още текат, всеки може да участва, като се регистрира  в местното читалище „Просвета-1927 г.” при Димитринка Бакалова – тел. 0893 62 67 10.

    На 6-ти май от 8.30  часа  започва Божествена света литургия  –в църковния храм „Свети Георги Победоносец”, а от 9.00 часа – Тържествен водоствет.

    От 9.00 часа за младежите ще се проведе традиционната надпревара с велосипеди, а от 10.00 предстои анимация на площада за най-малките жители на Камено.

    Актьорите от трупата „Fireter – театър на огъня и сенките“ ще покажат невиждано магическо шоу.

    Всички желаещи ще могат да си направят снимка за спомен в организирания от общината фототур „Аз обичам Камено“.

    За втора поредна година ще се проведе и гергьовденски благотворителен базар, а събраните средства ще бъдат за изграждането на бюст паметник на Васил Левски в град Камено.

    Водеща тази година ще е актрисата Деси Бакърджиева, известна на широката публика като доктор Лора Хинова в сериала „Откраднат живот“.

    Жителите и гостите на града ще могат да се насладят на едно от най-новите и много цветно изпълнение на децата от танцов ансамбъл „Здравец”,  рок певицата Преслава Минасян и народната певица Радостина Йосифова.

    Празникът ще бъде предшестван с още две събития. На 3 май от 13 часа ще се състои изложба в една от залите на Културния дом на на видните културни дейци Руси Куртлаков,  Тодор Динев и Атанас Стоянов.

    На 5 май от 9 часа започва националният фолклорен събор „На мегдана“, който ще се проведе в Парка.

     

     

     

    Горе