20-годишен юбилей на Дамски хор „Благовестие“

blagovestie1С празничен концерт беше отбелязана 20 -та годишнина от създаването на  Дамски хор „Благовестие“ при храм „Рождество на Пресвета Богородица“ гр. Поморие, с диригент Йорданка Панчева-Туджарова

Хорът е създаден през 1999 г. Участва редовно в богослуженията в храм „Рождество на пресвета Богородица”-Поморие, пял е на литургии в Несебър, Бургас, Пампорово, Дубна /Русия/, Истанбул/Турция/ и много други.

Изнася и самостоятелни концерти с църковно-славянска музика и духовни стихове в Поморие и други градове на страната.
Хорът е домакин на Международния фестивал за православна музика „Света Богородица – Достойно есть“ , който се провежда вече 16 години в Поморие. Дамски хор „Благовестие” е с присъдени награди, отличия и грамоти от различни фестивали в страната и чужбина.
В репертоара на хора са творби на известни български и руски композитори, както и авторски творби на диригента- Йорданка Панчева- Туджарова. Тя е дългогодишен преподавател по основните теоретични дисциплини в НУМСИ “Проф. Панчо Владигеров”- Бургас, отличена е със “Сребърна лира” от СБМТД София и с плакет и Грамота от Министерство на културата. От 1999 г. работи като диригент на Дамски хор „Благовестие” при храм „Рождество на Пресвета Богородица” – Поморие, с който е участвала с успех на много фестивали за духовна музика у нас и в чужбина.

Честит  20-годишен юбилей на Дамски хор „Благовестие“! На многая лета!