Двете училища – ОУ „Христо Ботев“ от гр. Поморие и гр. Ахелой спечелиха проекти по програмата „Еразъм+“

Двете училища – ОУ „Христо Ботев“ гр. Ахелой и ОУ „Христо Ботев“ гр. Поморие спечелиха проекти по програмата „Еразъм+“, КА1: Индивидуална образователна мобилност.

aheloy-ouТемата на проекта на ОУ „Христо Ботев“ гр. Ахелой е: „Стъпка  напред към иновациите“ и предвижда обучение на 4 учители – двама едноседмично и двама двуседмично във Великобритания и Ирландия. Квалификацията включва надграждане на познанията на преподавателите и получаване на нови практически знания и умения как да използват модерните технологии в класната стая, обмен на идеи с учители от цяла Европа, получаване на задълбочени знания в преподаването по метода  „Обърната класна стая”, разработване и внедряване на уроци по иновативна методика,  инструменти за ръководене на групови упражнения и игри за решаване на проблеми.

Темата на ОУ „Христо Ботев“ гр. Поморие е: „Усъвършенстване и развитие на знания и img_4172компетентности, свързани с интеграцията на децата от малцинствените групи.“ Този проект дава възможност за  участие на трима учители в обучение в гр. Валенсия, Испания. Чрез обучението те ще усъвършенстват знания, умения и компетентности, свързани с интеграцията на децата от малцинствените групи: прибиране, ограмотяване и задържане на децата в училище; запазване и надграждане на успеха на учениците, промяна на мотивацията на родители и ученици.

Европейски проектите за мобилност са един от важните начини за придобиване на нови знания, умения и компетенции за подобряване на личностното развитие. Участието на двете училища в програмата стана след участието на учителите в международни проекти, създадени в най-голямата платформа на училищната общност Европа – eTwinning и е в отговор на стремежа им за насърчаване на отворено и гъвкаво обучение.