Слънчев бряг посреща Лили Иванова за откриването на 60-ти юбилеен сезон

lili_ivanovaНа 12 юни 2019 г. Слънчев бряг открива 60-ти юбилеен сезон със събитие, на което ще посрещне специалния си гост Лили Иванова. В партньорство с БГ РАДИО „Слънчев бряг“ АД ще направи достъпна музиката на най-голямата звезда на българската поп музика, която е доказала, че може да превърне в хит всяка своя песен. Сред официалните гости на откриването на юбилейния сезон на най-големия курорт у нас ще бъдат и всички хора, професионално ангажирани с историята и развитието на Слънчев бряг.

„Щастливи сме, че редом до нас за откриването на 60-ия туристически сезон, прие да участва Лили Иванова.“, заяви Златко Димитров, изпълнителен директор на „Слънчев бряг“ АД.

Партньор на „Слънчев бряг“ АД в реализацията на кампанията „Слънчев бряг посреща 60 години“ е БГ РАДИО. „За нас е голяма чест и удоволствие да участваме в този концерт на мястото, на което за първи път са прозвучали едни от най-големите златни хитове на България, както сега БГ РАДИО представя новите хитове на сцената на Годишни Музикални Награди“, коментира Николай Янчовичин, генерален директор БГ РАДИО. В рамките на активния туристически сезон, през месец юни, БГ РАДИО ще създават специално съдържание от всички свои слушатели от Слънчев бряг.

Официалното събитие по откриването на летен туристически сезон 2019 г. в Слънчев бряг ще се проведе на 12 юни 2019 г. в Bedroom beach club със специален гост Лили Иванова. На юбилейното събитие „Слънчев бряг“ АД ще покани всички професионално ангажирани с развитието на комплекса, ресорни институции, представители на национални и местни бизнес организации.

Всеки посетител на курорта ще има възможност да присъства на официалното откриване, както и на концерта на Лили Иванова, закупувайки билет от мрежата на Eventim. Цената на билетите, които вече са пуснати за свободна продажба е 40 лв.

Най-големият курорт у нас започва да работи  на 1 юни 1959 г. с отварянето на първите новопостроени обекти в комплекса ресторант „Нептун“ и хотел „Калина“, както и с регистрацията на първия турист от Чехословакия Франтишек Силвестър. 60 години по-късно на територията на Слънчев бряг вече са разположени над 200 хотели, заведения и други търговски обекти, които всяка година посрещат милиони туристи.

Освен с туристическата инфраструктура, природните дадености и многото слънчеви дни, най-големият курорт у нас е и носител на богата културна история, част от която е и провеждане на международния фестивал за поп музика „Златен Орфей“ (1965-1999), който все още е символ на голяма сцена, направила известни редица родни изпълнители и довела в България много световни имена.

„Слънчев бряг“ АД инвестира над 1.5 милиона лв. за подготовка на инфраструктурата за летен туристически сезон 2019 на територията на най-големия курортен комплекс у нас. Основните разходи са за поддържката на улици, алеи, тротоари, озеленяване и охрана. Както всяка година основен приоритет остава сигурността, като над 700 хиляди лева са планирани за видеонаблюдение, охрана, контрол на достъпа и т.н. Други над 600 хиляди лева са предвидени за озеленяване, паркоподдържане и алейно осветление. Близо 200 хиляди лева ще бъдат инвестирани в ремонт и рехабилитация на улици, алеи и тротоари.