Започва работа репатриращият автомобил тип „паяк” на територията на Поморие

paqkНа 15 юни 2019 г. (събота) започва работа  репатриращият автомобил тип „паяк” на територията на град Поморие. „Паякът” ще премества принудително автомобили, чиито водачи са нарушили Закона за движение по пътищата или неправомерно са паркирали на места с предплатено преференциално паркиране. Репатрираните превозни средства ще бъдат извозвани на Паркинг „Нео Анхиало“ – пред сградата на Община Поморие. За всеки час от престоя там собствениците ще заплащат по 2 лева, а за освобождаване – 48 лв.

Туристическите автобуси, влизащи в гр. Поморие с цел превозване на туристи, имат право на престой максимум 10 минути при пристигане – за слизане на пътниците и 10 минути при заминаване – за качване на пътниците на обозначените места: на паркинга по ул. „Н. Й. Вапцаров“ (до манастир Св. Георги) – 2 броя автобусни места и на паркинга пред Община Поморие – 2 броя автобусни места. След слизането на пътниците, автобусите се насочват за престой на паркинга пред Община Поморие и на паркинга в кв. „Свети Георги“, на адрес: ул. „Странджа“ № 5.

Забранява се спирането и/или престой на автобуси, изпълняващи случайни превози на автобусни спирки по маршрутите на вътрешноградския транспорт, както и извън определените за това места.

Без допълнително заплащане за летния сезон са паркингите пред хотелите:  „Поморие”, „Парадайс“, „Токалиев“; както и паркинги: „Ново казино“, „Нови кални бани“, ул. „Н. Й. Вапцаров“ (бивша ул. „Железничарска“) и на кръстовище на ул. „Солна” и ул. „Сливница”.

Паркингите, които ще се използват срещу заплащане са: Паркинг „Нео Анхиало“ – пред сградата на Община Поморие, Паркинг„Солници“ – пред Райфайзен Банк и Паркинг „Рибарско пристанище” – Поморие. Таксите са: от 1 до 4 часа престой – 1 лв./час, за над 4 часа, но не повече от 24 часа – 5 лв. Месечният абонамент за всяка кола (не повече от две паркоместа) е 55 лв.

2 Отзиви

  1. Измамата платено паркомясто си остава пълна загадка. Дали е платено или не няма как да се разбере след като поизхабената зелена боя стряска туристите из цялото градче. От миналата година мнозина не са си плащали, но продължават да претендират над местата си за паркиране без да обозначат това с никакви средства, че имат платена такса за 2019 година.

  2. Интересна логика!
    Не можеш да паркираш в паркинг за повече от 24 часа?!