Представят най-модерните технологии при диализата в Бургас

hemodializaНай-модерните технологии в сферата на хемодиализата стъпват в Бургас. Този юни в крайморския град отваря врати специализиран медицински център NephroLife, който ще предложи на пациентите в региона висококачествено лечение в уютна среда. Те ще имат възможността да се запознаят отблизо с дейността, екипа и апаратурата на клиниката в рамките на Ден на отворените врати, който ще се проведе на 23-и юни (неделя).

Центърът се намира на удобно и спокойно място – в к-с „Изгрев“, зад мол „Плаза“. Опознавателната обиколка ще бъде разделена на три сесии – от 10:00, 12:00 и 14:00 часа, като на гостите ще бъде осигурен безплатен транспорт. Необходимо е предварително записване на тел. 056/55 55 88.

NephroLife е първият диализен център в България, който въвежда високотехнологичните практики, прилагани в Израел – един от центровете за качествено специализирано лечение и иновации в света. Консултант на центъра е проф. Дорон Шварц. Той е ръководител на отделението по нефрология и диализа в Ихилов Сурас, една от най-големите болници в Израел. Проф. Шварц е преподавател в университета в Тел Авив и е включен в списъка на „Най-добрите израелски лекари“ на списание „Форбс“. На чело на NephroLife в Бургас, като медицински директор, застава д-р Николай Тодоров. Той има над 40 години опит и присъства два пъти в списъка на „Най-добрите лекари в София“.

Индивидуалното отношение към всеки болен е залегнало в стратегията на медицинския център. Екипът на клиниката ще осигурява на пациентите цялостен скрининг, включително периодични кръвни, биохимични и хормонални изследвания за проследяване на ефективността на лечението. Ако е необходима корекция на терапията, специалистите в диализния център ще назначават такава. На място ще се осъществяват и консултации с диетолог, както и с квалифициран психолог.

Сградата е оборудвана и обзаведена по начин, който да осигури на пациентите комфорт и приятна обстановка, по време на лечението. Всеки от тях ще има на разположение лично пространство с телевизор и стойка за компютър или таблет, така че времето прекарано в центъра  да минава неусетно. В рамките на дневния си престой, пациентите ще могат да изпият чаша кафе или чай, да се насладят на леките закуски от менюто или просто да се отдадат на няколко  часа с книга в ръка. Пациентите на Nephrolife ще могат да се възползват и от безплатен транспорт от и до здравното заведение в диализните дни.