Парламентът отложи намаляването на партийната субсидия

parlament2Парламентът отложи въпроса с приемането на промените, свързани с намаляването на партийните субсидии. Те бяха предвидени да минат на второ четене като първа точка от дневния ред на Народното събрание.

Формалната причина за това планираната за днес промяна да отпадне е, че не е готов докладът на бюджетната комисия. Мнозинството от депутатите подкрепиха отлагането.

Само преди ден депутатите от комисията приеха на второ четене промени в Закона за политическите партии, с които свиха държавната субсидия за партиите от 11 лева на 1 лев за получен действителен глас.

Поправките в закона позволиха и юридически лица да предоставят дарения на политическите формации. Все още не е ясно кога законовата поправка ще влезе отново за гласуване в пленарната зала.

1 коментар

  1. Този Парламент не трябва да прави нищо друго освен да се саморазспусне. Той е вреден, а всички Негови Решения са вредни за суверена, и тепърва суверена ще страда от престъпна политическа некадърност, за която пак няма да има виновни.
    Знаете ли с колко милиона ще си увеличат заплатите? Ами изплащаните пенсии впоследствие за престъпни Закони, които водят след себе си "социално, и икономическо цунами"?
    Субсидията за партиите е капчица, която ще довърши България, като Държава.