Започна фестивалът “Сцена край морето” с премиера на ДТС “Светулка”-Поморие

ДТС „Светулка“ към НЧ „Светлина 1939“ откри театралния фестивал за деца и младежи „Сцена край морето“ в Поморие с „Малката Баба Яга“ от Отфрид Пройслер.Режисьор на спектакъла е Румяна Кралева. Сценограф – Лидия Атанасова. Музика-Георги Минков. Тонрежисьор Стоян Димитров
Героинята от спектакъла Малката Баба Яга предпочита добрите дела и също като Дядо Коледа, награждава добрите деца. Има си любим свой помощник и това е гарванът Абрахас. В ролите се превъплътиха Дебора Жечева, Сияна Стойкова, Стефани Йонкова, Джулия Ганчева, Евгения Иванова, Радостин Куцаров, Ребека Кремова, Джесика Кремова, Александър Горанов, Валери Петров, Бояна Семерджиева и Калина Биберова. От сцената на фестивала младите поморийски актьори отправиха най-хубавото послание, а то е, че най-ценно е общуването между хората. Именно то е истинското вълшебство в живота.
Председателят на журито Пейо Пантелеев каза „Толкова години ми се налага да коментирам откриването, радвам се, че сега домакините дадоха началото на този фестивал. Те са добри, съзнателни, талантливи и умни-това е съчетанието на актьорите от ДТС „Светулка”.
Режисьорът на спектакъла Румяна Кралева благодари на децата, като каза, че някои от тях репетират съвсем от скоро,някои само  месец. Благодари им за всеотдайността и героизма да се справят и да  се представят толкова добре. Награда за целия спектакъл те получиха от председателя на Фондация „25 века Поморие” Валя Георгиева.
Две награди получи театралният състав „Светулка” от журито. За актьорско майсторство на Дебора Жечева в ролята на малката баба Яга и на Георги Минков за песните и музикалното оформление на спектакъла.