Вие сте тук: Начало » Актуално » Фестивалът “Дни на куклите” от 4 август в Бургас

    Фестивалът “Дни на куклите” от 4 август в Бургас

    e9b136fce25aef4175a5ea8d09454d33Персонажи от любими детски приказки – “Снежанка и седемте джуджета”, “Дъщерята на самурая”, “Котаракът в чизми”, “Рибарят и златната рибка” “Принцесите и змеят” и “Чудните готвачи”, ще оживеят на открита сцена “Охлюва” от 4 до 11 август по време на фестивала “Дни на куклите”.

    Специални гости ще бъдат постановки на куклени театри от Англия, Испания и Естония – “Куклен цирк” на театър “Notsy Oyster”, “Изгубеното време” на театър “PLUS” и “Умка – полярното мече” на театър “Проект”.

    Официалното откриване ще бъде на 4-ти август от 19.00 часа на открита сцена “Охлюва”, а веднага след това от 19.15 часа, публиката ще се наслади на една от най-обичаните приказки “Снежанка и седемте джуджета” на Държавен куклен театър-Бургас. Вечерта ще продължи от 20.00 часа с чудната история “Меко казано”, отново на ДКТ – Бургас.

    На 5 август ще бъде представена книгата “8 Заешки истории”, след която от 18.30 часа ще започне представлението “Принцесата и змеят” на ДКТ-Бургас, а след него – “Мечтата на пътуващия актьор” на театър “Ателие 313” – София.

    Постановката “Дъщерята на Самурая” на театрална формация “Сенджу” започва от 20.30 часа.

    По три спектакъла ще се играят от 8-ми до 10-ти август в часовете 18.30, 19.30 и 20.30. Малки и големи ще съпреживеят историите в “Куклен цирк”, “Изгубеното време”, “Момче и вятър”, “Принцесата и свинаря”, “Бон бон оле”, “Цяло лято чели”, “Бисерни сълзи” и др.

    На 9 август от 21.15 часа публиката ще има възможност да надникне “Зад завесата на водния куклен театър” – уъркшоп на Малък куклен театър “Слон”.

    Последните представления на 11 август са “Чудните готвачи” на ДКТ-Варна от 18.30 часа и “Концертът” на Центъра за изкуства “За Родопите” – с. Бостина от 19.30 часа.

    Всички спектакли са с вход свободен.

    Организатор на проявата е Държавен куклен театър – Бургас в партньорство с Община Бургас.

    Горе