Вие сте тук: Начало » Актуално » Студенти-доброволци помагат в Спешното на УМБАЛ Бургас през лятото

  Студенти-доброволци помагат в Спешното на УМБАЛ Бургас през лятото

  1Студенти по медицина помагат през лятото в Спешното отделение на УМБАЛ Бургас. Това е част от задължителния им стаж, но някои ще останат и след като стажът приключи – напълно доброволно и безвъзмездно.
  Един от тези млади хора е Лъчезар Иванов, който е четвърти курс в МУ Варна. Няма роднини лекари, но споделя, че лекарската професия го привлича още от ученическа възраст. Бил е доброволец тук винаги през всички години на студентството си, когато намери свободно време. “Интересни са ми всички манипулации, интересна ми е и неврохирургията, но все още не съм решил окончателно дали ще специализирам това”, разказа той и допълва, че с удоволствие е доброволец в Спешното, защото всеки миг тук е безценен опит.
  В момента в Спешното стажуват също Георги Раев, който на есен ще бъде втори курс и Любомир Буюклиев, който ще е четвърти. Те също не са потомствени лекари, но признават, че винаги са искали да помагат на хората и смятат, че медицинската професия е най-точната професия за това. Макар че имат възможност за избор сред много болници в страната, и тримата настоящи стажанти избират УМБАЛ Бургас като мястото за своя летен стаж. Спешното отделение на УМБАЛ Бургас е едно от най-натоварените през лятото, когато населението на областта се увеличава в пъти заради туристическия сезон.
  “Прекрасно е да имаме млади хора, които да се обучават на спешна медицина. Спешно отделение е място и за специализация по тази специалност и разчитаме, че скоро ще имаме и специализанти”, каза началникът на отделението д-р Здравка Инджова.
  На снимката – отляво надясно  Георги Раев, Любомир Буюклиев, Лъчезар Иванов.

  Коментар

  Вашия имейл няма да се публикува.Задължителни полета са отбелязани с * *

  *

  Горе