Седем години от атентата на бургаското летище

atentat_sarafovoДнес се навършват 7 години от атентата на бургаското летище. С възпоменателна церемония пред мемориалния паметник ще бъде почетена паметта на загиналите петима израелски туристи и българския шофьор Мустафа Кьосов. На панихидата се очакват близки на жертвите.

С традиционни молитви, поставянето на цветя и запалени свещи пред мемориалния паметник в 17 часа ще започне възпоменателната церемония, каза почетният консул на Израел у нас Орлин Манда.

“Винаги го правим в 17 часа умишлено, за да можем да спазим времето на атентата, точният час да съвпада по време, когато е церемонията”.

Времето минава, но болката остава, споделиха миналата година бащата на загиналия български шофьор Мустафа Кьосов – Ахмед и Руси, майката на загиналия Мал Харуш. “Като ти липсва най-ценното в живота, как да се чувстваш?” Казва, че животът за тях се е променил много, по-труден е станал, не могат да забравят, болката не минава, но няма как, трябва да се живее. Животът продължава.

Специални мерки за сигурност ще има по време на възпоменателната церемония. Освен засилена охрана се предвижда и специален пропускателен режим.