Засилен трафик на граничен пункт “Капитан Андреево”

granica-kap-andreevoЗасилен е трафикът на граничния пункт “Капитан Андреево” заради пътуващите за ваканцията си в Турция работници от Западна Европа. В събота и неделя се очаква още по-интензивен трафик.

Над 6000 леки коли и около 2000 товарни автомобила преминават през пункта за едно денонощие, съобщи началникът на ГКПП Емил Гочев.

“Отворени са всички работни места – 9 плюс 1, с което разполагаме. До момента трафикът е уязвим, мисля че е съвсем нормално за този сезон. Но държим връзка и с колегите от “Калотина”, за да знаем какъв трафик ще ни очаква, да можем да предупредим и колегите от отсрещния пункт и те да го очакват по същия начин за отваряне на всички работни места”, каза Гочев, цитиран от БНР.

Личният състав е достатъчен за летния период. Документите за един автомобил се обработват за около три минути.

От турска страна са предупредили още през пролетта, че ще бъдат извършвани ремонти на някои от техните гранични пунктове, припомня bTV. Това не означава, че те не работят, а че капацитетът им е намален.Такъв е случаят с преминаването при ГКПП “Лесово”, тъй като се обновява турският пункт Хамзабейли.

Преминаването през Гърция също е затруднено, заради ремонт при пунктовете Кипи – Ипсала.