Незаети места в гимназиите в Бургаска област след второ класиране

ucheniciИзлязоха резултатите от второто класиране за гимназиите след седми клас. От Регионалното управление на образованието -Бургас съобщиха за  броя на незаетите места за гимназиите в област Бургас. Списъкът с  училищата и незаетите места  в тях е публикуван на интернет страницата на РУО-Бургас.

В поморийските средни училища броят на свободните места е следният:

 В СУ “Иван Вазов”-Поморие  в паралелката за  чужди езици има 2 свободни места.

 В ПГТ”Алеко Константинов” в паралелката ” Производство и обслужване в заведенията за хранене и развлечения” незаетите места са 4, а в “Производство на кулинарни изделия и напитки” те са 5.

 От РУО уведомяват за следното:

Учениците, които не са приети на първо и второ класиране или не са участвали досега, могат да подадат заявление за участие в трето класиране електронно (онлайн).

Учениците, които са се записали на първо или второ класиране в училищата, в които са приети, но имат желание да участват за свободните места на трето класиране, следва да изтеглят оригиналните си документи от училището, където са записани. С тях могат да подадат заявление за участие в трето класиране, но само в училищата-гнезда. Не могат самостоятелно да подадат заявление за участие в трето класиране електронно. При изтегляне на документите, учениците не запазват местата си, на които са били приети!

За третото класиране се обявяват само незаетите места останали след втори етап на класиране. В заявлението могат да се подреждат само паралелките, в които има свободни места, в ред по избор на заявяващия.