Извънредни КПП-та на всички изходи на Бургас, движението към Поморие е много натоварено

policai-palkaВсички изходи на Бургас са завардени, тъй като от полицията търсят извършители на грабеж, действали на територията на града. Поставени са извънредни КПП-та на всички изходи на Бургас – към АМ “Тракия”, към Поморие,  Созопол, Средец и Варна. На кръговото кръстовище при бензиностанция “Лукойл”  в посока Поморие движението е  особено натоварено. Заградителните мерки обхващат периметър, който стигна Поморие. По главния път преди комплекса Сънсет Ризорт е поставен патрул. Ограничението е около 20 км/ч. , за да могат  полицаите без проблем да  оглеждат регистрационните номера на колите, движещи се в посока Слънчев бряг.

От пресцентъра на ОД на МВР-Бургас  съобщиха за инцидента, възникнал в заложна къща, разположена на ул. „Въстаническа” в к-с „Меден Рудник”, при който двама маскирани мъже привели в безпомощно състояние 30 -годишната служителка и отнели близо 300 гр. златни накити. По думите й двамата влезли в обекта минути по-рано и поискали да разгледат пръстен от витрината. Докато момичето ги обслужвало, единия от непознатите минал зад гърба й и с помощта на съучастника си, я привел в безпомощно състояние, след което взели част от изложените златни накити и напуснали пеша заложната къща.

Своевременно са предприети полицейски действия по установяване на местонахождението на мъжете. Ситуирани са КПП на входно-изходните артерии, както в Бургас, така и в околните населени места. Изземват се записи от камери, разположени в близост до мястото на инцидента. Установяват се и очевидци. Служителката в заложната къща също е разпитана.

Работата по случая продължава.