Вие сте тук: Начало » Актуално » Дрогирани и въоръжени младежи нападат семейство в Бургас

    Дрогирани и въоръжени младежи нападат семейство в Бургас

    odmvr_BurgasНа 13.08.т.г. около 19.30 ч. в Пето Районно управление – Бургас е получено съобщение от 36 -годишен бургазлия за това, че малко по-рано, прибирайки се със семейство си в района на ул. «Копривщица» в к-с «Лазур», забелязал компания от момиче и петима младежи, единият от които безпричинно счупил прозореца на коридора на къщата му.

    Бургазлията заедно с баща си настигал младежката компания и влязъл в словестно пререкание. Младежите се държали агресивно, като заобграждайки опонентите си, започнали да ги обиждат и да им нанасят удари. Едно от момчетата извадило газов пистолет и след заплаха, че ще гръмне 36 -годишния бургазлия, произвел изстрел към него. Намесили се случайни граждани, преминаващи по улицата, в резултат на което компанията се разбягала. Бургазлията и баща му не са получили сериозни наранявания, но ще бъдат прегледани от съдебен лекар.

    Предприети са бързи издирвателни действия, в резултат на които младежите са установени и задържани с полицейски заповеди за срок до 24 часа, съобщават от ОД на МВР-Бургас. Това са бургазлии на възраст между 14 и 19 години, трима от които криминално проявени. Установено е, че изстрелът е произведен от 18- годишен бургазлия, а стъклото е счупено от негов 16 -годишен съгражданин. При извършения личен обиск на задържаните- пистолетът и два газови патрона за него са открити в 14- годишната бургазлийка. Младежите направили пълни самопризнания, като двамата извършители на деянията са тествани за употреба на алкохол и наркотици / пробите са били положителни за употреба на канабис и алкохол/.

    В резултат на допълнителните полицейски действия е установено, че компанията преди появяването си в к-с «Лазур» е осъществила хулигански действия на територията на Централна градска част, изразяващи се в счупване на огледало на кола и заплаха на случаен гражданин с газовия пистолет.

    Работата по цялостно документиране на престъпните действия на задържаните продължава от служители на Първо и Пето Районни управления – Бургас.

    Горе