Вие сте тук: Начало » Актуално » Безплатно лятно кино се открива в Морската градина в Бургас

    Безплатно лятно кино се открива в Морската градина в Бургас

    zueka-i-rachkovБезплатно лятно кино под звездите събира жителите и гостите на Бургас от 16 август от 21 септември в Морската градина. Те ще могат да гледат 12 култови филма в шест поредни уикенда на най-големия екран у нас с площ от над 100 квадратни метра. Първата прожекция е на 16 август, с начало: 20:00 часа. Специалната инициатива е избрана от феновете на „Бургаско“ пиво в рамките на кампанията „Виж Звездите“, подкрепена от Община Бургас.

    В продължение на повече от месец жителите на Бургас и региона имаха възможност да гласуват на сайта www.burgasko.bg и да изберат обществената кампания, която да се реализира в града: изграждане на мобилна обсерватория в Морската градина, лятно кино в Морската градина или плажен спортен комплекс на Централния плаж. С 44% от гласовете феновете решиха победителят да бъде безплатното лятно кино, което ще се открие този петък, 16-и август, в Приморски парк, в близост до спирката на ул. „Константин Величков“.

    Кампанията е подкрепена от известния бургазлия – актьора Димитър Рачков, който участва в клиповете на инициативата за социални летни преживявания. Бургаско създаде три дизайнерски кена, които визуализираха възможностите за забавни и полезни градски активности в разгара на сезона.

    Преди всяка прожекция зрителите ще могат да участват в интерактивна игра, в която през своите смарт устройства ще отговарят на въпроси, свързани с предстоящия филм. Наградите в кратките куизове с кино въпроси ще бъдат безплатни пуканки и колекционерски кенове „Бургаско“.

    Съзвездие от български и световни актьори като Том Харди, Джъд Лоу, Александър Алексиев, Том Ханкс, Филип Аврамов, Вин Дизел, Иван Бърнев и Майкъл Фасбендър ще посрещне гостите на най-голямото кино на открито у нас с капацитет от 300 седящи места. Всеки ще може да гледа тези звезди под открито небе в компанията на освежаващия вкус на Бургаско.

    Вижте повече за инициативата от Димитър Рачков тук.

     

    Програма

     

    12 вечери

    12 филма

    12 звезди

     

    1. Денят на Бастилията с Идрис Елба  16.08
    2. Възвишение с Александър Алексиев 17.08
    3. Лари Краун с Том Ханкс 23.08
    4. Първичен код с Джейк Джиленхол 24.08
    5. Легенда с Том Харди 30.08
    6. Кецове с Филип Аврамов 31.08
    7. Като готвачите с Жан Рено 06.09
    8. Дом Хемингуей с Джъд Лоу 07.09
    9. Стъпки в пясъка с Иван Бърнев 13.09
    10. Хрониките на Ридик с Вин Дизел 14.09
    11. Стогодишният старец, който скочи през прозореца и изчезна с Роберт Густафсон 20.09
    12. Макбет с Майкъл Фасбендър 21.09

     

    Коментар

    Вашия имейл няма да се публикува.Задължителни полета са отбелязани с * *

    *

    Горе