Българският филм „Възвишение“ предизвика фурор в Морската градина в Бургас

kino-pod-nebetoВълнуващият и награждаван български филм „Възвишение“ предизвика фурор в Морската градина в Бургас. Повече от 1000 души гледаха революционната сага на най-големия екран на открито у нас с площ от над 100 квадратни метра. Специалната инициатива за безплатно лятно кино е избрана от феновете на „Бургаско“ пиво в рамките на кампанията „Виж Звездите“, подкрепена от Община Бургас. То бе открито на 16 август, петък, от актьора Димитър Рачков, който даде старт на кино вечерите под звездите и се погрижи за доброто настроение на всички над 500 присъстващи.

„Много съм щастлив, че съм тук тази вечер, с вас, в родния ми град. Радвам се, че имаме лятно кино и най-вече, че има с кого да гледаме филми. Защото без хора не става“, каза Рачков.

В съботната вечер гостите на лятното кино вече бяха двойно повече. Жители и гости на града насядаха по пейките, разпънаха одеяла и отвориха сгъваеми столове на поляната в крайморския парк, за да проследят приключенията на Гичо и Асенчо в родния хит „Възвишение“. В продължение на два часа зрителите следиха със затаен дъх премеждията на героите, белязани от интриги, подлост и предателства. След края на прожекцията множеството аплодира на крака брилянтната игра на Александър Алексиев, Стоян Дойчев, Филип Аврамов, Кирил Ефремов, Васил Михайлов, Захари Бахаров и Юлиян Вергов.

„Тази инициатива нямаше да се случи без подкрепата на бургазлии, които решаваха в продължение на месец на burgasko.bg и с 44% от гласовете си избраха да подкрепят киното“, сподели Юлияна Борисова, представител на организаторите на инициативата. Тя добави, че за тях Бургас е най-специалното място и се радват, че имат възможност да осъществят този забавен проект. Преди първата прожекция организаторите вдигнаха адреналина с куиз с филмови въпроси и награди – колекционерски кенове бира и пуканки.

Лятното кино е новата атракция в Морската градина. До 21 септември, всеки петък и събота от 20:00 часа, най-големият екран на открито у нас ще посреща бургазлиите и гостите на града. Под звездното небе всеки ще може да гледа български и световни актьори с кенче „Бургаско“ в ръка. Тази седмица предстоят прожекциите на „Лари Краун“ и „Първичен код“.  Програмата с останалите филми, както и всички новини около инициативата можете да следите на burgasko.bg и https://www.facebook.com/Burgasko.beer/.