Най-големите имена на българския фолклор пристигат в Бургас

horo-bsНай-големите имена на българския фолклор-Валя Балканска, Калинка Згурова и Янка Рупкина пристигат в Бургас в понеделник /26 август/ за откриването на 47-то издание на Международния фолклорен фестивал. В грандиозната церемония, която ще започне в 20.30 часа на сцената на Летния театър, ще вземат участие още гайдарските състави “100 каба гайди” и “Дельо Хайдутин”, със специалното участие на гайдаря на Родопа планина Петър Янев.

Преди официалното откриване на най-пъстрия и шарен фестивал в морския град, жителите и гостите му ще могат да се насладят на многообразието от култури, обичаи и традиции на всички състави-участници /Русия, Кипър, Словакия, Полша, Сърбия, Грузия и България/, по време на цветното и атрактивно шествие, което ще стартира от 17.30 часа в понеделник от площад “Тройката” и ще премине до площад “Атанас Сиреков” /пред сградата на Община Бургас/, през Богориди до Летния театър.

Освен в Летния театър, фолклорните групи ще зарадват бургазлии с изпълнения на открити сцени, като за първа година те ще бъдат разположени изцяло в центъра на града – Археологическия музей, Компаса, сцена “Охлюва” и пред Община Бургас.