Санирани сгради на полицията в Малко Търново

66С нов съвременен облик и повишена енергийна ефективност се сдобиха санираните сгради на Районно управление – Малко Търново и Община Малко Търново, след реализирани проекти по Оперативна програма „Региони в растеж” 2014 – 2020 година.

Зданията, важни за всички жители и гости на граничното населено място, са с вече намалени разходи за енергия и крайно енергийно потребление. Условията за живот и работна среда в съответствие с критериите за устойчиво развитие са рязко повишени. Енергийната ефективност на двете сгради е реализирана за срок от 30 месеца, като са подменени всички дограми, топлоизолирани са външните стени и покривите, извършена е цялостна подмяна на осветлението, включително външното фасадно осветление. Въведени в експлоатация са енергоефективни светлоизточници и осветителни тела със съвременно управление. Очакваният брой ползватели на обновените сгради на вътрешното ведомство и местн ата власт в Малко Търново освен преките ползватели / служителите в двете административни звена/, включва жителите и българските и чуждестранни гости на граничния град, които го посещават не само през активните летни месеци.

Гости на официалната церемония по откриване на санираните сгради бяха : зам. министъра на МВР – Милко Бернер, депутата от ГЕРБ – Диана Саватева, Областния управител на Бургаска област – Вълчо Чолаков, Директорът на ОДМВР – Бургас – ст. комисар Калоян Калоянов и главен инспектор Николай Николаев от „Пожарна безопасност и защита на населението” – Бургас. Кметът на Община Малко Търново – Илиян Янчев благодари на всички ангажирани с проектите на двете сгради, като изрази надеждата си, че ще има и нови обекти в граничния град, които да придобият съвременен облик по Оперативна програма „Региони в растеж” 2014 – 2020 година. Думите му бяха подкрепени от зам. министъра на МВР – Милко Бернер, който подчерта важността за подобряване условията на живот и работна среда в съответствие с критериите за устойчиво развитие в населено място, което е от ключово значение при охраната на външните граници на Европейския съюз.