Новолуние в Дева – време да въведем ред в живота си

Новолунието в Дева започва на 30 август 2019 година от 13, 38 часа. Новолунието е астрономично  явление, при което луната се наблюдава на звездното небе като тънък сърп, сочещ на ляво. Това е момент, подходящ за нови начинания и можем да го усетим като прилив на нова енергия. Това, че се случва в зодиакалния знак Дева означава, че е добре да насочим фокуса си към теми, свързани с работа, ред, здраве. Време е за дълбок анализ на случващото се в живота ни и дошъл моментът да подредим нещата в битието си. Водещото поведение би следвало да бъде онова, което се базира на разума и логиката. Време е да бъдем практични.

Енергията на Девата изисква от нас да обърнем внимание на детайлите независимо дали става въпрос за личните ни взаимоотношения или пък за професионалните ангажименти. Да помислим как най-разумно да подходим в ситуациите и да съставим план за действие.

Ето и темите, върху които можем да акцентираме, за да използваме по най-благотворен начин енергията на Новолунието:

  1. Здравето – Добре е да бъдем добри терапевти за самите себе си. Това не означава да пием лекарства, а да „чуем“ сигналите, които ни дава тялото. Да изготвим план, който може да включва физически упражнения, оздравителни процедури и с търпение и последователност да постигнем желаните резултати.
  2. Работата – Ако дълго обмисляме смяна на работата сега е дошъл моментът да огледаме ситуацията трезво и да вземем решение в каква посока да действаме. Промяната може да не се реализира сега, но е желателно да подредим приоритетите си и методично да следваме заложената програма.
  3. Взаимоотношения – Дошъл е моментът да „вложим разум в чувствата“. Помислете кое е онова, което не върви във връзката ви. Претеглете минусите и плюсовете на ситуациите, в които попадате в партньорството си. Анализирайте с акцент върху детайлите. Разплетете сложните казуси – дошло е време за това.

Циклите на Луната влияят на приливите и отливите на морета и океани, на посевите и растежа на живите организми, на течностите в човешкото тяло, на емоциите на хората…Ние сме част от Природата и най-нормално е да познаваме нейните ритми, за да познаем себе си. Древните са го знаели, но ние днес прекалено много сме се отделили заобикалящата ни реалност. Енергията на новата Луна е най-силна и дава тласък за растеж. Насочена в правилната посока тази енергия може да помогне да постигнем резултатите, към които се стремим. Така, че мислете, анализирайте, действайте и подредете сферите в живота, в които цари най-много хаос.

Автор: Валентина Радиева-Маренова

Контакти: 0896808697