Обвинени са пет лица за разпространение на наркотици в Слънчев бряг

GDBOPСпециализираната прокуратура привлече към наказателна отговорност пет лица за участие в организирана престъпна група за разпространение на наркотици в курортен комплекс Слънчев бряг. Трима от тях са задържани на 3 септември 2019 г. при съвместни действия по разследването на Специализираната прокуратура и ГДБОП на територията на Пловдив, Кърджали и Слънчев бряг. Четвъртият обвинен за участие в групата изтърпява наказание в затвора за друго престъпление, а петият е задържан в следствения арест във Варна – също по обвинение за друго престъпно деяние.
Събраните до момента доказателства сочат, че групата е била сформирана в началото на 2019 г. и е разпространявала в курортния комплекс различни по вид наркотици, предимно марихуана и екстази.
По време на полицейската операция по задържането на участниците в автомобил на единия от тях са намерени и иззети 300 г наркотици. По досъдебното производство са събрани са множество други доказателства, установено е, че при задържането на единия от обвиняемите, в тоалетната в жилището му е бил изсипан найлонов плик с хапчета екстази.
Днес, 5 септември 2019 г., Специализираната прокуратура ще поиска от Специализирания наказателен съд на тримата задържани за участие в групата да бъдат наложени най-тежките мерки за неотклонение „Задържане под стража“.