На финала на US Open Надал срещу Медведев

nadalРафаел Надал, 18-кратен шампион от Големия шлем стигна до петия си финал на US Open вчера, като се пребори с италианеца Матео Берреттини с 7-6 (8/6), 6-4, 6-1.

33-годишният испанец ще играе за четвъртата си корона на US Open в неделя на стадион „Артур Аш“ срещу Даниил Медведев, който победи българския тенисист Григор Димитров  след 2 часа и 40 минути игра. Руснакът спечели след 7-6, 6-4, 6-3.

„Като цяло се получи добър мач, всичко се  реши в няколко ключови точки. Не мисля, че резултатът отразява реално случилото се на корта. Той игра добре, бори се много и бе особено добър в ключовите моменти. Не искам да съм твърде самокритичен. Това бяха две страхотни седмици, първият ми полуфинал тук“, grigor_dкоментира след мача Димитров.

„Дадох всичко от себе си, но не бях достатъчно добър в решаващите моменти. Особено на сетбол в първия сет, знаех какво ще направи той, но той се справи. Определено можех да се представя по-добре в определени моменти. Ако бях успял да взема сетбола, определено вторият сет щеше да е доста различен“, допълни Григор.

С доброто си представяне в Съединените щати Григор Димитров ще се завърне под номер 25 в световната ранглиста.