Близо 1 милиард лева се отпускат за образователна инфраструктура в страната

bbБлизо 1 милиард лева се отпускат за образователна инфраструктура в страната, заяви министър-председателят Бойко Борисов по време на откриването на модернизирането на учебната база на Националната спортна академия „Васил Левски“ на ул. „Гургулят“ 1. Общото финансиране на обекта е 3 755 636 лв., като националното финансиране е в размер на 525 000 лв. Обновяването на учебната база на академията включва ремонт на старата сграда и изграждане на нова зала за спорт. „В центъра на града да имаш университет е много удобно. Бази, които струват десетки милиони, не позволихме да бъдат откраднати и дадохме на спортната академия да ги стопанисва“, добави министър-председателят.

В учебната база на Националната спортна академия е осигурено ново обзавеждане и оборудване на учебните зали и кабинети, на конферентната зала, библиотеката, читалнята, както и на фитнес залата и съблекалните. Обновяването на материално-техническата база на НСА и подобряването нa учебния процес ще улеснят въвеждането на нови методи на обучение на младите хора. Подобрените условия и модерните учебни и спортни зали и кабинети ще стимулират мотивацията на студентите за по-добра активност при усвояване на знанията и последващата им реализация на труда.

„Аз съм убеден съм, че ще имаме ресор, който ще ни харесва, ще е модерен и ще е достоен за България и поне три пъти по-голямо финансиране от досегашното“, отговори премиерът Борисов на въпрос на медиите относно ресора на комисаря от България в състава на новата Европейска комисия.