През трите почивни дни ще е слънчево

vremeВ петък преди обед облачността ще  се разкъса и следобед ще е слънчево почти в цялата страна.

Над Черноморието ще бъде предимно облачно и дъждовно. До вечерта валежите ще отслабнат и спират. Ще духа умерен вятър от север-североизток. Максималните температури ще са между 20° и 23°,сочи прогнозата на НИМХ. Температурата на морската вода е около 23°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

През трите почивни дни ще е слънчево. Сутрин на места в низините видимостта ще е намалена. Минималните стойности на термометъра по морето са 13-14 градуса.  Максималните температури постепенно ще тръгнат нагоре.

В събота ще са 19-24, а в понеделник – 21-26 градуса. През повечето дни от следващата седмица времето ще е спокойно, с много слънчеви часове и приятни дневни температури, достигащи в най-топлите места до 26-28 градуса. Сутрин обаче ще е хладно – 8-13 градуса. По-съществени заоблачавания ще има във вторник-сряда, когато не са изключени превалявания, но с малки количества.

Тенденцията е през по-голямата част от октомври температурите да са над обичайните, а валежите – под нормите.

Повечето метеорологични центрове се обединяват, че зимата ще е по-топла от средните стойности в по- голямата част от континента. С най-голяма положителна аномалия ще е февруари, а с температури, близки до обичайните, ще е декември. Валежите пък ще са по-малко от обичайните.