Започна изграждането на скейтпарк в кв. “Св. Георги”

dscn7718В пространството между ул. „Железничарска” и двора на манастир „Св. Георги Победоносец” в Поморие скоро ще бъде изграден дългоочакваният от стотици поморийски деца скейтпарк. Първата копка беше направена днес от кмета на община Поморие Иван Алексиев, президента на Ротари клуб – Поморие Даниела Андреева – Кремова и представители на фирмата изпълнител,съобщават от пресцентъра на Община Поморие.

На церемонията присъстваха много от младежите, които преди три години заявиха желанието си да бъде изградена подобна площадка. Водени от влечението си към игрите на открито и високия адреналин, през 2016 г. малките спортисти бяха подготвили и подписка в тази насока, включваща имената на десетки техни връстници.

dscn7727„Деца, вие сте основната причина да го има този скейтпарк. Поздравявам ви за това, че отстоявате своите интереси и за това, че не се поколебахте да дойдете при мен, за да ги представите и защитите. Този успех е изцяло ваш“,  каза кметът Иван Алексиев и представи на младежите чертежa на бъдещата площадка.

Тя ще разполага с рампи и други специални съоръжения, на които всеки желаещ ще може да усъвършенства своите трикове с тротинетка, скейтборд, ролкови кънки и велосипед. Средствата за изграждането са осигурени от Община Поморие, а идейният проект е дарение от Ротари клуб – Поморие. Срокът за изпълнение е 3 месеца.