Вие сте тук: Начало » Актуално » Пореден протест срещу Стратегията за детето

    Пореден протест срещу Стратегията за детето

    protest-roditeliПореден родителски протест блокира столицата днес. Този път проявата не е срещу отпадналата “Стратегия за детето”, а срещу “антисемейните закони, влизащи в сила от 01.01.2020 г.”. Става дума за изменения в няколко закона, които според някои на практика реализират Стратегията.

    Макар от МТСП да заявиха твърдо, че става дума само за регламентиране на междуинституционални връзки, десетки хиляди се обявиха против тези промени.

    Според родителите, организирани в социалната мрежа Facebook, с измененията държавата изземва функции, предполагащи контрол на семейната среда, които по право не й се полагали.

    Родителите се тревожат, че системата за проверки по сигнал предполага злоупотреби, корупция и поставя в риск всички семейства с деца.

    Днешната демонстрация се проведе пред Министерски съвет. Протестиращите носиха трибагреници, плакати и балони. Те скандираха „Долу ръцете от нашите деца”. На мястото имаше засилено полицейско присъствие. Полицията затвори и бул. “Цар Освободител” в района на Министерски съвет.

    Един коментар

    1. Според родители?!
     А, защо не публикувате измененията, а твърдения?
     "Нашите деца" напускат тази Държава защото именно родителите не могат да защитават правата, и свободите на своите деца! Това са фактите.
     Ако трябва да бъда дословен за фактите, нека първо родителите публикуват тревожните изменения!
     Ако Държавата не извършва проверки, то кой?
     Някой наркодилър, или пък търговец на оръжие, или търговец на роби?
     И, защо пред МС, като България е Парламентарна Република, и всички Решения се примемат в Парламента?
     Ако родителите предлагат Решение, което не е приемливо за децата, то къде трябва да протестират останалите?

    Горе