Слави Трифонов учредява партия днес

slaviСлави Трифонов влиза в политиката и първата стъпка е учредяването на партията му „Няма такава държава”, което ще се случи днес, 5 октомври, пише в. „Труд”.

Сред учредителите на партията ще са сценаристите от „Шоуто на Слави” Тошко Йорданов, Филип Станев и Ивайло Вълчев. Засега не е ясно дали на учредителното събрание няма да се появят и други лица, познати от предаването. Очаква се учредителното събрание да започне в 14 ч. в „Рейнбоу Плаза” в София. На него не са поканени журналисти, отбелязва DarikNews.bg.

В началото на август от екипа публикуваха учредителна декларация, според която партията ще се казва „Няма такава държава”. Все още обаче не е ясно дали Слави Трифонов ще запази обявеното първоначално наименование, след като то предизвика противоречиви реакции.

Сред основните цели на партията,описани в учредителната декларация са: засилено участие на гражданите във вземането на решения чрез референдуми, смяна на пропорционалната избирателна система с мажоритарна, намаляване на депутатите от 240 на 120, възможност за дистанционно и електронно гласуване, както и въвеждането на задължително гласуване на избори и референдуми.

Партията предлага още пряк избор от гражданите на главния прокурор, на омбудсмана, както и на шефовете на областните дирекции и районните управления на МВР, цитира Кросс.

1 коментар

  1. С намаляването броя на Депутатите, които "работят" в ущърб на Суверена ще увеличите тяхното заплащане, но не и качеството на изработеното от тях, като Законодателство! Това е елементарна логика, която изхожда от некачественото Законодателство, и до момента!
    За останалите глупости, които сте изръсили не си струва.
    Препоръчвам Ви да си направите дисекция.