25 автора ще участват в изложбата на архитектурни проекти АрхиМория 2019

ArhiMoria2019_tabloС откриването на традиционната изложба на архитектурни проекти АрхиМория 2019 ще бъде отбелязан  Международния ден на архитектурата в Бургас.

Впечатляващата експозиция ще бъде разположена на пресечката на бул.”Богориди” и ул.”Лермонтов”, съобщават от пресцентъра на Община Бургас. Тя е една от най-мащабните от създаването си, с  участието на внушителните 25 автори и 60 табла. В изложбата са включени частни, както и много обществени сгради, чието изграждане е в процес или предстои. Изложбата е организирана от Съюз на Архитектите в България – Дружество Бургас и Камара на Архитектите в България – Регионална Колегия Бургас и ще остане свободна за разглеждане от гражданите и гостите на града до края на месец Октомври.

От 18:00 в зала 1 на Експо Център Флора ще бъде награждаването на премираните проекти, съпътствано от лекции и презентации на водещи проектанти от страната. Жури в състав арх.Александър Минчев, арх.Христо Топчиев и арх.Георги Бачев ще оценяват проектите и ще връчат почетни грамоти с званието АрхиМаг в категории – интериорен дизайн, еднофамилни жилищни сгради, многофамилни жилищни сгради за целогодишно и сезонно ползване, обществени сгради, градоустройствени и благоустройствени разработки и дипломни работи на студенти по архитектура.