Искат оставката на Боби Михайлов като президент на БФС

Премиерът Борисов призова Борислав Михайлов незабавно да си подаде оставката като президент на Българския футболен съюз. Поводът за това е вчерашният мач от квалификациите за Евро 2020 между България и Англия.

“За спортно-техническата част и това, което прави БФС не се произнасям. Когато държавата ни е сложена на челни страници като расистка държава заради група олигофрени или недоброто ръководене на БФС, а и резултатите са категорични, въпреки огромните пари, които сме вложили, не искам по никакъв начин правителството в лицето на спортното министерство да бъде ангажирано с този футболен съюз”, заяви той.

“Страшно преекспонираха нещата, имаше няколко олигофрени с нацистки знаци, публиката си беше прекрасна, ние не коментираме изстъпленията на английските хулигани в София и не казваме, че това е цветът на английската нация, така че да бъдат малко по-смирени в реакцията си”, коментира Борисов. Той бе категоричен, че България е най-толерантната държава.

“Аз мога да забраня на моето правителство да прекрати всякакви дейности с БФС и да видим по сигналите, които имаме за футболната централа. Не може държавата да бъде обвързана с поведението на един човек”, подчерта още премиерът.

“Призовавам Борислав Михайлов незабавно да си подаде оставката като президент на Българския футболен съюз”, заяви  по-рано премиерът Бойко Борисов на фейсбук страницата си.

“След вчерашната позорна загуба на българския национален отбор и предвид лошите резултати на футбола ни, разпоредих на министър Красен Кралев държавата да прекрати всякакви отношения с БФС, включително и финансови, до оттеглянето на Борислав Михайлов от поста. Категорично осъждам и поведението на част от присъстващите на стадиона, подчертава Борисов. Недопустимо е България, която е една от най-толерантните държави в света и хора от различни етноси, и религии живеят в мир, да се свързва с расизъм и ксенофобия”, допълва още той.

В понеделник вечерта българският национален отбор  се срещна  Англия на стадион „Васил Левски“ и падна с рекордните 0:6.