Вие сте тук: Начало » Аудио / Видео » Георги Скумов: Рисувам, защото не мога да не го правя (видео и снимки)

    Георги Скумов: Рисувам, защото не мога да не го правя (видео и снимки)

    В изложбата „Откровения“ художникът представя 35 живописни платна, запечатали красотите от миналото и настоящето на град Поморие.

    “Ще перифразирам една реплика на Павароти – Питат ме защо пея? Пея, защото не мога да не го правя!

    Аз ще перифразирам – Рисувам, защото не мога да не го правя”, сподели художникът Георги Скумов на откриването на самостоятелната му изложба – живопис в ГХГ “Дечко Стоев”, гр. Поморие.

    По този повод в изложбената зала в родния му град се събраха почитатели на изобразителното изкуство, приятели и колеги за да надникнат в  неговите “Откровения”.

    ” Това, което съм вложил в картините показва до някъде какво се крие в мен. Защо кръстих изложбата “Откровения”? Откровението значи разкриване на съкровени чувства и мисли. Мисля, че картините ми по някакъв начин ще съумеят да ви докоснат”, сподели Георги Скумов.

    Председателят на Сдружението за изкуство и култура в Поморие Ивайло Хаджиначев откри изложбата с кратко слово, в което подчерта, че в основната подборка от картини Скумов е създал през различните години, както в неговия авторски стил, така и промяната му в светоусещането му като човек и личност.

    Историкът Валя Георгиева подари на твореца новата й, преиздадена за четвърти път, книжка “Духовното пробуждане на Анхиало”, но която корица са илюстрирани пет от неговите картини.

    Вижте видеото!

    Коментар

    Вашия имейл няма да се публикува.Задължителни полета са отбелязани с * *

    *

    Горе