Георги Скумов: Рисувам, защото не мога да не го правя (видео и снимки)

В изложбата „Откровения“ художникът представя 35 живописни платна, запечатали красотите от миналото и настоящето на град Поморие.

“Ще перифразирам една реплика на Павароти – Питат ме защо пея? Пея, защото не мога да не го правя!

Аз ще перифразирам – Рисувам, защото не мога да не го правя”, сподели художникът Георги Скумов на откриването на самостоятелната му изложба – живопис в ГХГ “Дечко Стоев”, гр. Поморие.

По този повод в изложбената зала в родния му град се събраха почитатели на изобразителното изкуство, приятели и колеги за да надникнат в  неговите “Откровения”.

” Това, което съм вложил в картините показва до някъде какво се крие в мен. Защо кръстих изложбата “Откровения”? Откровението значи разкриване на съкровени чувства и мисли. Мисля, че картините ми по някакъв начин ще съумеят да ви докоснат”, сподели Георги Скумов.

Председателят на Сдружението за изкуство и култура в Поморие Ивайло Хаджиначев откри изложбата с кратко слово, в което подчерта, че в основната подборка от картини Скумов е създал през различните години, както в неговия авторски стил, така и промяната му в светоусещането му като човек и личност.

Историкът Валя Георгиева подари на твореца новата й, преиздадена за четвърти път, книжка “Духовното пробуждане на Анхиало”, но която корица са илюстрирани пет от неговите картини.

Вижте видеото!