Предимно слънчево над Черноморието

slНад Черноморието преди обяд на места ще преобладава облачно и мъгливо време. Около и след обяд видимостта ще се подобри, облачността ще се разкъса и намалее до предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен източен вятър. Максимални температури 17-20°, а температурата на морската вода е около 20°, сочи прогнозата на НИМХ. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

В началото на следващата седмица съществена промяна на времето все още не се очаква. Ще остане топло за сезона, в повечето райони – и слънчево. Максималните температури ще са над 20°, сутрешните ще са без особена промяна.

През нощта срещу сряда облачността ще се увеличи, а вятърът навсякъде ще се ориентира от северозапад и ще се усили. С него ще започне да нахлува студен въздух. В сряда ще преобладава облачно време, на места с превалявания от дъжд. В Източна България вятърът ще се ориентира от североизток и ще бъде умерен. По-съществено ще е понижението на дневните температури в североизточната половина от страната, където максималните ще останат до около 10°, а в по-голямата част от Южна България все още ще достигат до 18-20°.