Красимир Косев: За мен беше чест!

Уважаеми избиратели от община Несебър, просто да ви е, простете !

 

krasimir_kosevНа 22 септември-Ден на независимостта на България,обявих решението си да бъда кандидат за кмет на община Несебър, както и кандидат за общински съветник.

Днес, 1 ноември, в Деня на народните будители , се обръщам с дълбока благодарност и поклон към стотиците, подкрепили на 27 октомври моята кандидатура!

Винаги съм се възхищавал от будителите на народа ни, а като учител, журналист, политик, общественик и човек съм се чувствал близо до тях.

По същия начин, повечето, които гласуваха за мен, са своеобразни будители на обществото, избрали да дадат гласа си за личност с по-малки шансове за успех, но с възможности и биография, които гарантират предсказуеми и необходими действия, свързани с местното самоуправление. Моите пет мандата като общински съветник, два от които като председател на общинския съвет в Несебър, са достатъчна гаранция за това.

Проведох изключително скромна, ненатрапчива и индивидуална предизборна кампания. Разчитах предимно на моя сайт “Несебър нюз”, на несебърския вестник-Музей”Слънчев бряг”, на социалните мрежи и на идивидуални срещи и разговори с хората.

“Книгата ми за приятели”, която издадох тази година във връзка с 15-та годишнина на сайта “Несебър нюз” може да получи този, който желае  в работния ми офис. Телефонът и мейлът ми са публични и всеки може да ми пише или да ми се обади.

С финалът на изборите животът не свършва и ние отново ще се срещаме в Несебър и общината !

На въпроса на мои близки и приятели, защо си причиняваш това, нима не знаеш как стоят нещата при избори и в Несебър и преди и сега, давам ясен отговор:

За мен е важно избирателите наистина да имат избор, резултатите да не бъдат предварително обявени, за да може между избраните кметове и общински съветници да има не само  нови, но и опитни лечности. Състезанието с един кон, колкото и да е расов, е жалко и смешно….Затова регистрирах и кандидати да кметове в две селища на общината, където беше само по един,както и листа за общински съветници.

Имаше и още един въпрос, на който трябва да дам отговор, заради глупави спекулации: За кой от другите кандидати работя, кой от тях ме е убедил да се кандидатирам и каква е била цената за това?

Тази глупост, макар и единствена, свързана с поредното ми участие в изборите, вероятно е сътворена от болни мозъци, защото всички, които ме познават знаят, че това е невъзможно и аз неведнъж съм доказвал своята честност и независимост!

Благодаря и на тези кандидати за кметове които издигнах, както и кандидатите за общински съветници в листата на ПП”Подем”, защото те безвъзмездно и всеотдайно участваха в изборите !

Единствен аз от кандидатите за кмет на общината поведох и листа за общински съветници.Познавам до болка ролята на общинския съвет, за разлика от много кандидати,нови и досегашни такива.

Това е органът на местното самоуправление, но само ако се чувства и работи като такъв. Всъщност този орган е тотално закърнял в цялата страна и  се е превърнал в апендикс на изпълнителната власт в общините.

Уважаеми избиратели от община Несебър, просто да ви е за всички волни и неволни прегрешения ,свързани с вашия избор,мотивиран или немотивиран за първи или или за пореден път.

Простете и на мен, грешния, непризнат за “местен” след 43 години служба на община Несебър, че издигнах кандидатурата си, верен на олимпийския принцип:”Важно е участието,а не класирането”.

Надявам се моят пример да стимулира и други личности, да участват на следващи избори,защото само по този начин можем да подобрим  управлението на страната, на общините и на  кметствота.

“Победителите не ги съдят” е казал един сатрап, който в крайна сметка също е бил победен. Само честното съревнование и истинската конкуренция са двигателите на прогреса. Другото, което виждаме около нас, е суета-сует !

Уважаеми избиратели от община Несебър,

Приемам вашия избор като “глас народен”и не го оспорвам. Искам само да ви помоля да бъдете строги, отговорни, критични и взискателни към тези, които сте избрали. Ще го правя и аз с правото си не на поданик, а на гражданин на прекрасната ни община, защото ние, нейните жители сме истинските управляващи, а не тези, които сме избрали за временни управленци!

Както и до сега, можете да разчитате на мен, защото аз си оставам същия и с личностна, обществена и журналистическа позиция ще бъда на страната на тези, които се нуждаят от подкрепа и се борят с произволите на властта.

А днес ,както и във всички дни, да се  поклоним  на Народните будители, защото на крехката им духовност се крепи настоящето и бъдещето ни !

Уважаеми мои избиратели,

За мен беше чест да бъда ваш кандидат за кмет и за общински съветник в община Несебър!