Кметове и съветници положиха клетва, Адам Адамов отново председател на Общински съвет – Поморие (видео)

Кметът на община Поморие Иван Алексиев днес официално встъпи в длъжност, след като още на първи тур бе преизбран за трети мандат с 69,81 % от вота на своите съграждани или общо 7384 души. Заедно с Алексиев клетва по чл.32 ал.1 от ЗМСМА положиха кметовете на населени места в общината и новите общински съветници. Церемонията бе водена от заместник – областния управител на Бургас Владимир Крумов. Той поздрави всички присъстващи за спечеленото доверие и пожела на новия местен парламент управленска мъдрост, множество реализирани идеи и проекти.

dsc05391„Високата избирателна активност на тези избори показа, че гражданското общество е активно. И аз съм убеден, че община Поморие ще продължи да се развива в правилна посока с прякото участие на гражданите, а това е предпоставка за успех. Полученият вот на доверие е висока отговорност, но искам да уверя всеки един, независимо дали е гласувал за мен или не, че съм готов да нося тази отговорност”, каза кметът Алексиев след като получи огърлицата – символ на местната власт. Той отново призова всички да загърбят политическите си пристрастия и да работят заедно за просперитета на Поморие: Нека докажем пред себе си, пред нашите деца и родители, че сме преди всичко поморийци. Защитавайки интересите на града и общината си днес, защитаваме именно това – бъдещето на децата ни и спокойствието на нашите родители утре!

Председателят на Общинската избирателна комисия Люба Страволемова връчи удостоверенията на избраните общински съветници. В новия Общински съвет ГЕРБ има 10 мандата, ДПС – 6 мандата, 3 мандата има БСП и 2 – Движение Гергьовден – Воля.

Церемонията продължи с първото заседание на местния парламент, което беше водено от най-възрастният общински съветник – Никодим Стоянов. С едноминутно мълчание съветниците почетоха паметта на Костадин Казаков -– председател на изпълнителния комитет на Общински народен съвет – Поморие от 27 декември 1985 до 16 юни 1986 и от 16 юни 1986 до 5 февруари 1988 и председател на изпълнителния комитет на Временната управа от 11 януари 1990г. до 30 октомври 1991г.

dsc05376

dsc05413

Две бяха предложените кандидатури за председател на Общинския съвет. Георги Вражев от ГЕРБ предложи досегашният председател Адам Адамов, а Николай Буковинов от БСП предложи съпартийката си Ива Кусева.

201911011309451След проведения таен избор Адам Адамов беше избран за председател на Общински съвет – Поморие с 18 гласа, а Ива Кусева получи 3 гласа.

След избора Адам Адамов заяви: “Хората дадоха своя вот и ни подредиха така, както сме тук. Искам да ви предупредя! Всичко това, което сме говорили и обещавали на хората по време на кампанията да си остане само на местно ниво, да не намесваме партийните централи. Искам да ви призова Поморие и община Поморие да стане нашата кауза, за която да работим всички за нея. Да подкрепяме администрацията в правилните решения, да бъдем коректив, когато греши, защото след 4 години някои от нас ще излезе пак на избори и когато излезе да вдигне глава, че е помогнал Поморие и община Поморие да се развие още по-добре.”

 

1 коментар

  1. Редактирайте си публикацията!
    Преизбран от имащите право на глас жители на Община Поморие, а не от Поморие!
    Другото, което е невярно е твърдението за избиратрлната активност, особено за Поморие!
    Колкото загърбването… Те са партийни, а не политически пристрастия!