Жълт код за силен вятър е в сила за Бургаска и още 25 области на страната

vqtarДнес ще е ветровито с умерен, в Източна България и на места северно от планините – силен и поривист вятър от юг-югозапад.

Жълт код за силен вятър е в сила за 26 области на страната. Предупреждението за силен вятър е в сила за областите Монтана, Враца, Ловеч, Велико Търново, Габрово, Русе, Търговище, Разград, Шумен, Силистра, Добрич, Варна, Бургас, Сливен, Ямбол, Стара Загора, Хасково, Пловдив, Кърджали, Смолян, Пазарджик, Благоевград, Кюстендил, Перник, София област и София-град. Ще духа силен вятър от юг-югозапад с пориви до 22-24 м/сек. В районите близо до Стара планина ще духа силен южен вятър с пориви до 20-25 м/сек.
По морския бряг ще духа силен вятър от юг-югозапад 14 – 17 м/с (7 по Бофорт) и пориви 20-22 м/с (8-9 по Бофорт). Вълнение 4-5 бала.

По Черноморието ще е ветровито с умерен и силен юг-югозападен вятър. Облачността ще е променлива, често намаляваща до слънчево. Валежи не се очакват. Максимални температури между 20° и 23°, сочи прогнозата на НИМХ. Температурата на морската вода е около 17°. Вълнението на морето ще се усили и ще е 3-4 бала.