Щабът на Мая Манолова подготвя жалба с искане за касиране на изборите

manolovaЩабът на Мая Манолова ще изготви жалба с искане за касиране на изборите до края на тази седмица, заяви Димитър Делчев, водач на листата на Движение България на гражданите, които подкрепиха Мая Манолова като независим кандидат за кмет на София, цитира Кросс.

Исковата молба срещу Борисов е готова и ще бъде депозирана днес или утре, съобщи самата Манолова. Преди дни тя обяви, че ще даде премиера Борисов на съд заради изявленията му в медиите за готвена манипулация на изборите.

В изборните списъци между двата тура има разлика от 100001 човека регистрирани избиратели, заявиха от инициативния комитет на Манолова.

Според тях активността на втори тур е била по-малко защото са били с тези 100001 души по-малко на втори тур.

Втора причина за подготвяната жалба е изнасянето на екзитполове в изборния ден. От ИК на Манолова са подали 10 жалби към ЦИК вчера.

2300 са недействителните бюлетини, празни протоколи без резултат и 23 жалби за купен вот също са сред причините за искане на касиране на изборите за столичен кмет.

„Както миналата седмица, така и сега г-жа Фандъкова е хегемон в секциите в ромските махали. На поне 8 протокола, хората се подписват в тях, попълват всичко, но не пише колко гласа има за Фандъкова и колко за Манолова“, каза Владислав Тодоров, а председателят на инициативния комитет Никола Вапцаров добави: „Нашият наблюдател в Арена Армеец беше държан в клетка. Бил съм наблюдател и в Украйна след края на гражданската война и такова нещо не съм виждал. В София наблюдателите нямат пряка видимост над процеса. Държат се в клетка. Имаме данни, че чували са се отваряли преди изчислителния център. Всичко това ни дава основание да искаме повторно преброяване.“