Вие сте тук: Начало » Актуално » Редят изложба с непоказвани творби на Георги Баев

    Редят изложба с непоказвани творби на Георги Баев

    baevНепоказвани творби на големия художник Георги Баев са включени във впечатляваща експозиция, посветена на 95-години от рождението му. Картините са част от личните колекции на сина на художника – Иво Баев и верните приятели на твореца като – Илко Бонев, Стефан Корадов, Кольо Кехайов, Руси Куртлаков, Георги Велков, Георги Долапчиев, Георги Райков и други. Те ще бъдат подредени в Галерия Баев, посочват от Общината. Официалното откриване на експозицията е 12 ноември /вторник/ от 18.00 часа.

    ”Баща ми често споменаваше една фраза от един испански филм. И тя се е запечатала в съзнанието ми – Somos hombres senor, no somos traidores! ( в превод – Мъже сме господине, не сме предатели). Той беше благородник по душа – видеше ли някой, който има талант, веднага му подаваше ръка.” – спомня си синът му Иво Баев в навечерието на рождения ден на твореца – 9 ноември.

    На откриването на изложбата ще присъстват много от приятелите му – Георги Райков, Кольо Кехайов, Живко Иванов и други. В непринуден разговор те ще си припомнят лични случки и преживявания с Георги Баев. Входът на експозицията “Георги Баев. Непоказвани творби” е свободен. Жителите и гостите на Бургас ще могат да я разгледат до 10 януари 2020 година.

    Горе