Премиера на театралния спектакъл „Малката Баба Яга“ на ДТС „Светулка“ в Поморие

premiera1През 2019 г.  НЧ „Светлина 1939“ гр.- Поморие  отбелязва своята 80-та годишнина. В началото на годината бе  осъществено ремонтиране, саниране и обновяване на сградата по  проект на Европейска програма на държавен фонд „Земеделие“. В тази обновена сграда с много любов  продължават да се извършват  дейности по различни направления  вече осемдесет години. Честването на годишнината на читалището започна още на  26 октомври  с провеждането на детския песенен конкурс „Бисери от поморийския бряг“ за изпълнение на българска популярна песен.

premiera2Тази вечер се състоя  премиерата на театралния спектакъл „Малката Баба Яга“ на Детския театрален състав „Светулка“.  С него на  1 ноември ДТС „Светулка“ към НЧ „Светлина 1939“ гр. Поморие участва в Международния  театрален фестивал за деца и юноши “Звезди на сцената”  и получи от журито четири награди: за най-добър спектакъл в първа възрастова група, за режисура, за музика за спектакъла, а Дебора Жечева взе наградата за комедийна роля. Публиката в театралния салон на НЧ „Светлина 1939“ днес успя да изгледа постановката, да се порадва и аплодира талантливите деца  на Поморие: Дебора Жечева,  Сияна Стойкова, Стефани Йонкова, Джулия Ганчева, Евгения Иванова, Радостин Куцаров, Ребека Кремова, Джесика Кремова, Александър Горанов, Валери Петров, Бояна Семерджиева и Калина Биберова. Режисьор на спектакъла е Румяна Кралева, сценограф- Лидия Атанасова, музиката  е на Георги Минков

Честването на забележителната годишнина  на читалището  ще продължи с концерти, изложба на детски рисунки и с представяне историята на читалището със снимков материал.